Tematske domene smo na našem blogu predstavili že pred približno enim letom. Že takrat je njihova priljubljenost naraščala zelo hitro, danes pa so še veliko bolj popularne, kot so bile takrat. Tudi v Sloveniji pospešeno pridobivajo na veljavi, kar se kaže v bogati ponudbi registrarjev. Če pogledamo enega izmed najbolj priznanih registrarjev pri nas – NEOSERV.si – lahko opazimo, da ima na seznamu storitev že skoraj 400 različnih tematskih domen.

Bi tudi vi spletno stran postavili na tematsko domeno? Da bo izbira nekoliko lažja, vam danes predstavljamo 9 tematskih domenskih končnic, za katere menimo, da se jih da zelo lepo izkoristiti. Preverite jih, morda bo kakšna izmed njih ravno pravšnja za vas.

.SHOP

Če imate namen postaviti spletno trgovino, bo domenska končnica .SHOP kot nalašč. Prav tako jo lahko uporabite, če s trenutno domeno zaradi tega ali onega razloga niste zadovoljni, zato bi spletno trgovino radi prestavili na drugo domeno. Zanimive alternativne možnosti predstavljajo tudi tematske domene .GIFTS, .PROMO, .DEALS, .DISCOUNT, .BOUTIQUE, .STORE, .SHOPPING, .SALE in podobne.

.BLOG

Pisci spletnih dnevnikov, za vas imamo dobro novico. Svoje spletno mesto lahko postavite na domeno .BLOG, katere priljubljenost hitro narašča. Najbolje bo, da z registracijo domene kar pohitite, saj je zaenkrat na voljo še veliko odličnih domenskih imen, kar pa se lahko zelo hitro spremeni. Če slučajno pišete o hujšanju, vas moramo razočarati, da je domena hujsanje.blog že zasedena, a zagotovo boste našli podobno, ki bo prav tako zelo dobra.

.CLUB

To je odlična tematska domena za takšne in drugačne klube. Ne glede na to, ali ustanavljate nogometni, rokometni, košarkarski, balinarski ali morda biljardni klub, bo domena .CLUB zagotovo izstopala. Prav tako jo lahko uporabite za nočni ali disko klub, morda pa se sami spomnite še kakšne boljše zamisli.

.NINJA

Ne, ta domenska končnica ni namenjena nindžam v pravem pomenu besedi (ali morda tudi?), temveč strokovnjakom na svojih področjih. Naj vam podamo nekaj idej, za katere menimo, da se o njih izplača razmisliti. Dobro se slišijo domene marketing.ninja, surfing.ninja, skating.ninja, crypto.ninja, coffee.ninja, guitar.ninja, … Omejitev je nebo!

.AGENCY

Vse več agencij se odloča za registracijo tematske domene .AGENCY. Le kako se ne bi, če je domenska končnica zanje naravnost idealna. Spletne agencije, marketinške oziroma oglaševalske agencije, turistične agencije, zastopniške agencije, nepremičninske agencije, prevajalske agencije, … Možnosti je ogromno.

.STUDIO

V kombinaciji z domensko končnico .STUDIO lahko tvorite marsikaj zanimivega. Tako je končnica denimo primerna za plesni, frizerski, masažni in kozmetični studio, pa tudi za vadbeni, joga in pilates studio. Poleg tega bi jo lahko uporabili za glasbeni ter video studio. Pa tudi za »turistični studio« oziroma apartma.

.NEWS

Imate novičarski portal, ki v množici drugih ne uživa posebne pozornosti in obiskanosti? Nameravate spletni portal z novicami šele postaviti? Odločite se za zanimivo tematsko domeno .NEWS, ki bo obiskovalcem takoj dala vedeti, da na vaši strani lahko pričakujejo novice.

.GARDEN

Za vse strastne vrtičkarje, pa naj bo vrt cvetlični, sadni ali zelenjavni, obstaja izjemno primerna tematska domena .GARDEN. Tako kot pri večini do zdaj naštetih tudi za to velja, da je mnogo primernejša uporaba spletne strani v angleškem jeziku kot v slovenskem. Torej, bi imeli vrtičkarsko spletno stran, izdelano v angleščini?

.RECIPES

Kuharski mojstri in mojstrice, tudi za vas obstaja odlična tematska končnica. Z domeno .RECIPES boste svojemu ciljnemu občinstvu takoj sporočili, da na vašem spletnem mestu lahko pričakujejo kuharske recepte. V kombinaciji z izvirnim imenom domene bo vaš kuharski portal zagotovo deležen posebne pozornosti!