Registracija com domene je v 99% primerih najboljša odločitev, če registrirate domeno za Slovenijo ali tujino.

Com domene so najbolj popularne od vseh

Prav gotovo so najpopularnejše domene na internetu com domene. Prva registrirana com domena je bila symbolics.com in to že 15. marca leta 1985. V tistem času je bilo število registriranih .com domen okoli 50 letno, danes pa je registracija com domene najbolj pogosta med vsemi končnicami domen. Število com domen je preseglo 80 milijonov, številka pa se poveča za približno 600.000 vsak mesec.

Namen ter cena registracije .com domen

Registracija com domene naj bi bila za komercialno stran, vendar pa že od leta 1990 ni omejitve glede tega, kdo jo registrira in je tako v uporabi za vse vrste spletnih strani. Registracija com domene spada pod okrilje podjetja Verisign, vendar podjetje samo deluje le kot regulator in skrbnik te domenske končnice. Konkretna registracija com domene pa poteka preko registrarja po naši izbiri.

Com domene so cenejše pri tujih registrarjih, za seznam najcenejših ponudnikov pojdite na našo stran poceni domene. Slovenski registrarji so v primerjavi s tujimi nekoliko dražji. Plačila pri tujih registrarjih potekajo preko kreditnih karitc ali preko spletnih programov za plačevanje, kot sta Paypal in Moneybookers.

Zakaj registracija com domene?

Velika popularnost com domen je pripeljala do tega, da so najboljše domene že davno zasedene. To pomeni, da če hočete dobro domeno, jo morate kupiti od lastnika. Že zasedene domene z odličnimi ključnimi besedami so se zato začele prodajati za vrtoglave zneske.

Trenutno najvišja mesta zasedajo sex.com s 14, porn.com z 9.5, business.com s 7,5 in beer.com s 7 miljoni dolarjev. Prav tako zelo visoke cene dosegajo domene, ki vsebujejo le tri znake in se končajo s .com domensko končnico.

Torej, kaj še čakate ? Registracija com domene je lahko vaša za le nekaj več kot 5 € in če bo ime, ki ga boste izbrali v prihodnosti zanimivo ali bo vaša stran uspešna, lahko v nekaj letih postanete milijonar.