Izbira imena domene je zelo pomembna za vašo novo spletno stran. Ime domene, ki si ga je lahko zapomniti, se bo hitro širilo med vašimi kupci, slabo ime pa bo zaustavljalo vaš uspeh. Prav tako izbira imena domene neposredno vpliva tudi na uvrstitve v spletnih iskalnikih za določeno ključno besedo.

Izbira imena domene za zasebno stran

Ime domene vaše spletne strani se mora ujemati z namenom vaše strani. Če je vaša stran osebne narave, potem za ime domene izberite kar vaše ime in priimek, seveda pa to ne velja, če boste registrirali domeno za podjetje.

Izbira imena domene za poslovne namene

Če registrirate domeno za posel, se odločite, če želite prejemati obisk, ki bo v veliki meri izviral iz iskalnikov ali želite prejemati obiskovalce, ki jih zanima točno vaše podjetje.

Generične domene

Pri prvi opciji je namreč treba registrirati takšno domeno, ki bo vsebovala ključno besedo, za katero se želimo uvrstiti v spletnih iskalnikih, saj bo to zelo pripomoglo k dobri uvrstitvi naše strani na googlu in najdi.si.

Brand domene

V drugem primeru pa registramo domeno, ki bo vsebovala ime našega podjetja, saj poleg tega, da zaščitimo ime domene pred tem, da bi jo registriral kdo drug, obiskovalcem ponudimo dostop do naše strani preko imena našega podjetja.

Dolžina domene

Pri registraciji domene je pametno, da ime ni daljše od treh besed, saj si daljša imena težko zapomnemo in lahko na ta račun izgubljamo obiskovalce. Prav tako mora ime domene potencialnemu obiskovalcu takoj povedati, na kakšno stran bo prišel, torej če je to osebna stran, na čigavo stran bo prišel oz. če je to poslovna domena namenjena širši javnosti, čemu je stran, na katero bo obiskovalec prišel, namenjena.

Kot vidite je izbira imena domene zelo pomembna za vaš posel, zato temu namenite dovolj časa in izberite dobro domeno.