Če ste se kdaj spraševali, zakaj registrirati domeno s končnico .SI, vam v današnjem prispevku ponujamo 5 prednosti registracije domene .SI, na katere morda še niste pomislili. Skrbno jih preberite in presodite, ali bi registracija omenjene domenske končnice tudi v vašem primeru predstavljala optimalno odločitev.

1. Slovenski uporabniki spleta zaupamo .SI domenam

Verjetno se boste strinjali, da med množico zadetkov v spletnem iskalniku najraje kliknemo na tiste, ki se končajo s .SI. Takoj vemo, da gre za slovensko spletno stran, zato v nas vzbudi zaupanje.

Nacionalna domenska končnica .SI je vsekakor precej bolje zapisana v glavah uporabnikov, ki želijo nakupovati preko spleta. Takšni spletni trgovini bodo zaupali precej prej kot pa denimo spletni trgovini z domensko končnico, ki je ne poznajo. Vsekakor velik plus za vaš posel!

2. Brez zakrivanja sledi

Domene z nacionalno končnico .SI so precej transparentne. Če domeno .SI registrira podjetje, so na spletni strani Register.si vidni nekateri podatki podjetja. V primeru, da domeno registrira fizična oseba, pa je viden e-poštni naslov nosilca domene ter podatek, kje je domena registrirana in na kateri strežnik je usmerjena.

Prikaz WHOIS podatkov

Za domenske končnice .SI skrivanje podatkov (WHOIS) ni mogoče. V primeru fizične osebe zaradi varovanja osebnih podatkov to niti ni potrebno, pri podjetjih pa je prav, da so podatki o nosilcu domene javno vidni.

3. Ugodna cena registracije

Domena s slovensko nacionalno končnico je tudi cenovno zelo ugodna. Cene .SI domen so navadno med najugodnejšimi pri nas. Enako kot velja za samo registracijo domene, velja tudi za njeno podaljšanje.

Ob tem velja omeniti, da je registracija domene .SI najcenejša pri registrarju NEOSERV, ki na registracijo garantira najnižjo ceno v Sloveniji.

4. Odprta pot za izvirne ideje

Kljub temu, da je dobro biti praktičen, pa v poslu štejejo tudi dobre ideje. S končnico .SI lahko svoji domeni dodate še kanček inovativnosti. In ne le to. Če boste prišli na dan z dobro idejo, si bodo vašo domeno ljudje tudi lažje zapomnili.

Predstavljajte si recimo, da ponujate tiskarske storitve in zakupite domeno naprintaj.si. Ali pa se morda ukvarjate z dekorativnimi nalepkami in imate domeno nalepi.si. Idej je seveda neskončno, le čas si je potrebno vzeti in najti tisto, na katero ni pomislil še nihče.

5. Hitro reševanje domenskega spora (ARDS)

Tako kot na vseh področjih tudi na področju registracije domen prihaja do sporov. Za te je navadno razlog ta, da nekdo (podjetje ali posameznik) registrira domeno, katere ime je enako ali vsaj zelo podobno kakšni registrirani blagovni znamki.

V primeru, ko gre za domensko končnico .SI, pride prav dejstvo, da je Arnes v sodelovanju s pravnimi strokovnjaki razvil postopek za alternativno reševanje domenskih sporov (ARDS). K temu so zavezani vsi nosilci, registrarji in tudi Arnes kot vrhovni registrar.