Vsaka domena ima javno dostopne podatke o tem, kdo je njen lastnik, njegove podatke, kot so: kontaktna številka, e-mail naslov, datum registracije domene in njenega poteka. Ti podatki se imenujejo WHOIS zapis, ki hrani podatke o registrarju in lastniku domene. Podjetje, odgovorno za te podatke, je ICANN, ki ob vsaki registraciji zahteva podatke lastnika in registrarja, ki jih potem prenese v WHOIS javno podatkovno bazo. Ti podatki so kadarkoli na voljo vsakomur, ki opravi iskanje v WHOIS. Tako ima vsakdo dostop do podatkov o registraciji spletne strani.

Edini problem v tej javni dostopnosti je, da so vaši domenski zapisi lahko napačno uporabljeni. Ker lahko vaše podatke vidi vsakdo, vas tako lahko dosežejo tudi ‘spamerji’, spletni napadalci, kradljivci identitete ali zalezovalci. Nekateri neetični ponudniki domen in gostovanj namensko iščejo domene, ki so tik pred potekom. Nato lastnikom domen pošiljajo ‘obnovitvena’ obvestila v upanju, da bodo svojo domeno preselili v njihovo podjetje in podobno. Tudi e-poštni ‘spamerji’ zlorabljajo WHOIS podatke in pošiljajo neželene pošte lastnikom domen.

Zato je dobro vedeti, pri katerem podjetju ste registrirali svojo domeno, da ne bo prišlo do zmede, ko bo čas za podaljšanje.