Večkrat smo že omenili, zakaj je registracija domene tako pomembna pri načrtovanju spletnega uspeha. Na internetu se skriva ogromno možnosti, s katerimi lahko ne le zaslužite, ampak celo obogatite. Logično je, da se to ne more zgoditi kar čez noč ali le z nekaj kliki, zato ne nasedajte takšnim ponudbam, saj gre največkrat za prevaro. Tako kot povsod drugod je namreč tudi na svetovnem spletu uspešnost odvisna od trdega dela, dobrih idej, poslovne žilice in sreče. Običajno je prvi korak do možnosti doseganja lepih zaslužkov lastna spletna stvar, kar pomeni, da bo registracija domene ena izmed prvih stvari, ki jo boste morali urediti na poti do finančnega uspeha.

Na spletu lahko zaslužite sanjske zneske na različne načine. Če imate dobro obiskano spletno stran, forum, portal ali celo blog, lahko na njem prodajate reklamni prostor. Sicer je lahko vaše spletišče postavljeno na poddomeni spletne strani, ki omogoča brezplačno gostovanje, vendar je registracija domene vsekakor boljša ideja, saj se s tem izognete tveganju, da bo stran kar naenkrat izbrisana. Poleg služenja z oddajanjem reklamnega prostora lahko zaslužite tudi s pomočjo affiliate oziroma partnerskih programov ali različnih sistemov, pri katerih ste plačani od prikaza oglasov ali od tega, kolikokrat uporabniki kliknejo nanje.

Nekateri zelo dobro živijo tudi od prodaje e-knjig ali e-tečajev, morda lahko preko spleta prodajate svoje znanje ali storitve, na primer prevajanje ali gostovanje, lepe zaslužke pa omogočajo tudi spletne trgovine. Zopet boste morali, če boste želeli svoje izdelke prodajati preko spletne trgovine, najprej registrirati domeno. Ne glede na to, za kaj se boste odločili, pa izberite področje, ki vam je blizu in ki ima potencial. Pred začetkom dela na spletu raziščite trg, preglejte konkurenco ter se dobro pripravite. Če boste vso svojo energijo vložili v spletni posel, tudi uspeh ne bo izostal!

Registraciji domene – s tem mislimo na izbiro njenega imena in domenske končnice, namenite dovolj časa! Veliko nasvetov boste na našli na naši spletni strani.