Vse od leta 2005, ko je na voljo domena .EU, le-ta med spletnimi obiskovalci velja za zaupanja vredno domeno. Njenih prednosti se zavedajo podjetja in posamezniki, o tem pa priča tudi število registracij, ki se hitro bliža številki 4.000.000. V nadaljevanju prispevka preverite trend registracij .EU domen in spoznajte, zakaj je prav ta domenska končnica v zadnjih letih postala tako priljubljena.

Statistika uspeha domene .EU

Organizacija EURid je v poročilu za leto 2017 zapisala nekaj zanimivih dejstev o domeni .EU:

  • v letu 2017 se je v primerjavi z letom 2016 število registracij povečalo za 52.085,
  • podaljšanje domen je v lanskem letu znašalo visokih 81,9 %, kar je 2,5 % več kot v letu 2016,
  • lani je bilo največ registracij .EU domen opravljenih v Nemčiji, sledita Nizozemska in Francija.

Razlogi za registracijo .EU domene

Razlogov za izjemen uspeh domenske končnice .EU je več, najpomembnejši štirje pa so zagotovo zaupanje, velik doseg, razpoložljivost in jezikovna fleksibilnost.

1. Zaupanje

Spletni uporabniki .EU domeno prepoznavajo kot zaupanja vredno. Končnica .EU velja tudi za eno najbolj prepoznavnih domen na svetu. Z njeno registracijo sporočate, da se vaša dejavnost nahaja na področju Evropske unije oziroma v kateri od držav, ki ležijo na območju Evrope.

2. Velik doseg

Z domeno .EU na enostaven način dosežete vse potencialne spletne obiskovalce in v primeru, da imate spletno trgovino, tudi kupce na območju Evropske unije. Spletni obiskovalci namreč že iz imena domene prepoznajo, da se na spletni strani nahaja vsebina, ki je namenjena njim.

Zemljevid Evrope z zastavami

3. Razpoložljivost

Ker so najbolj popularne domene s končnicami .COM, .NET in .ORG v večini primerov že zasedene, vam .EU ponuja odlično alternativo. V primerjavi s prej omenjenimi je .EU še dokaj mlada domena, zato je še vedno na voljo dovolj kratkih in zapomljivih domen.

4. Jezikovna fleksibilnost

Večina spletnih strani z domeno .EU kot primarni jezik na strani uporablja angleščino, primerna pa je tudi za spletne strani, ki uporabljajo katerega od drugih 23 evropskih jezikov. Domena .EU podpira tudi posebne znake (IDN), tako lahko ime domene na primer vsebuje švedski å, nemški ü, romunski ș, slovenske šumnike ter tudi znake cirilice in grške abecede.

Vse to so razlogi, da se domena .EU bliža že štiri milijonti registraciji. Postanite del evropske spletne skupnosti tudi vi in registrirajte svojo .EU domeno. Po najnižji ceni v Sloveniji jo lahko registrirate pri ponudniku NEOSERV.