Ob registraciji nove domene vsekakor razmišljamo tudi o stroških, ki jih sama registracija predstavlja. Stroški registracije domene ponavadi niso visoki, vseeno pa se splača malo pobrskati po internetu, da bi svojo novo domeno registrirali kar najceneje. Še posebej je to pomembno, če želimo registrirati več domen in za daljše obdobje. V takšnih primerih lahko s premišljenim nakupom privarčujemo nekaj denarja, ki ga potem lahko namesto dražjega plačevanja domen porabimo za kaj drugega, npr. za boljše spletno gostovanje ali vložek v SEO optimizacijo spletnih strani.

Še do nedavnega je veljalo prepričanje, da je nakup poceni domene pri ponudnikih v Sloveniji misija nemogoče. V večini primerov je to držalo in drži še danes. Za vse željne varčevanja pa je po novem na voljo spletno gostovanje in registracija domen Prasicek.si. V njihovi ponudbi bomo vsi željni registracij novih domen za premišljene podvige na internetu dobili to, kar si želimo – poceni registracijo domen.

Registracija domene na Prašičku poteka preprosto, brez nepotrebnih zapletov ali reklamnih vložkov, ki nam poleg registracije domene skušajo prodati še vsemogoče dodatke za naše gostovanje, kot je to navada pri znanih tujih registrarjih. V postopku preverimo želeno ime domene, če je na voljo nam preprost in intuitiven vmesnik ponudi možnost, da dodamo želeno domeno v košarico. Nadaljnji postopek je sicer samoumeven, toda pozor – na Prašičku imajo na spletnih straneh objavljene še dodatne kode za popust. Kje so te kode objavljene, bomo z malo brskanja ugotovili sami. Z uporabo dodatnih kod za popust bo registracija vaše nove domene občutno cenejša kot pri drugih ponudnikih.

Še namig, če se pri Prasicek.si odločimo tudi za spletno gostovanje, nam nudijo še dodatne popuste, kar dejansko pomeni najcenejšo ponudbo ta hip. Če upoštevamo še dejstvo, da paketi gostovanja na Prasicek.si brez dodatnih doplačil podpirajo vsa napredna orodja in aplikacije, ki jih potrebujemo pri razvoju uspešnih spletnih strani, je odločitev za registracijo domene in zakupa gostovanja na Prasicek.si povsem upravičena.